وی افزود: متأسفانه میزان استحصال خاویار در سال ۷۰ از رقم ۲۰۵ تن به ۴۷۰ کیلوگرم در سال ۹۵ رسیده است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران بابیان اینکه ۴ هزار صیاد و ۵۴ تعاونی صیادی در مازندران مشغول به فعالیت هستند اظهار کرد: سالانه بهطور متوسط یک هزار و ۵۰۰ تن انواع ماهیان استخوانی در مازندران صید میشود که در دو سال اخیر روند نزولی شدیدی داشته است.
شیخ تبار خاطرنشان کرد: کاهش صید انواع ماهیان استخوانی به حدی رسیده که صید آن از ۱۲ هزار تن در سال ۸۵ به ۳ هزار و ۵۰۰ تن در سال گذشته کاهش داشته است.
وی رودخانهها را رگههای حیات دریای خزر دانست و افزود: در سال گذشته ۶۵ میلیون قطعه ماهی سفید در رودخانههای تولید و تکثیر شدند که به دلیل ورود حجم وسیعی از سموم، فاضلاب خانگی، صنعتی و بیمارستانی در بستر این رودخانهها چالشهای زیستمحیطی عدیدهای ازلحاظ کمیت و کیفیت به وجود آورده است.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات مازندران سدهای لاستیکی، پلها و کانالهای آب را عاملی برای عدم مهاجرت ماهیان به نقاط بالادست رودخانه بیان کرد و گفت: پلهای احداثشده در حریم رودخانهها در کاهش زادوولد ماهیان تأثیر گذاشته است.
شیخ تبار از وجود ۷۰۰ شناور فاقد هویت در سواحل استان خبر داد و افزود: کمبود سوخت و نیروهای یگان حفاظت در برخورد با صیادان غیرمجاز مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی با اشاره به کاهش شدید ذخایر آبزیان دریای خزر از مراجع قضایی خواست تا احکام دستگاه قضا به نحوی صادر کنند که قاچاقچیان و صیادان غیرمجاز را زمینگیر کند و از سوی دیگر با کمک نهادهای نظارتی از فروش ابزارهای غیراستاندارد صید در بازارها نیز جلوگیری شود زیرا گونههای آبزیان دریای خزر در حال انقراض هستند.