به گزارش جویباران، مطالعه‌ای جدید نشان داده است که ۳۶۲ گونه باکتری روی اسفنج‌های آشپزخانه یافت می‌شوند، که بحث درباره بهترین روش برای ضدعفونی کردن آن‌ها را داغ می‌سازد.به نقل از سلامت نیوز ، خانه شما راز کوچک کثیفی را پنهان کرده است.

 

۸ نقطه کثیف آشپزخانه که باورتان نمی‌شود

 

در شرایطی که می‌دانید ضدعفونی کردن دستگیره‌های در و جایگزینی منظم مسواک برای پیشگیری از گسترش میکروب‌ها ضروری هستند، آشپزخانه مکانی مناسب برای باکتری‌هایی است که شاید انتظار مواجهه با آن‌ها در این بخش از خانه را نداشته باشید. مطالعه‌ای که توسط بنیاد ملی بهداشت آمریکا درباره ۳۰ محل با میزان لمس بالا در ۱۷ خانه انجام شد، نشان داد که آشپزخانه میزبان بیشترین تعداد باکتری در یک خانه است و اسفنج‌ها آلوده‌ترین شی محسوب می‌شوند.

در شرایطی که همه باکتری‌ها مضر نیستند – به عنوان مثال، پروبیوتیک‌ها می‌توانند به حفظ سلامت روده کمک کنند – برخی باکتری‌ها مانند سالمونلا، ئی. کولای، لیستریا، مخمر و قارچ انگلی از جمله موارد شناخته شده مضر هستند که در آشپزخانه‌ها یافت می‌شوند.

خبر خوب این است که پاکسازی منظم آشپزخانه با آب داغ و صابون می‌تواند به پیشگیری از گسترش باکتری‌ها کمک کند. در ادامه با آلوده‌ترین نقاط آشپزخانه بیشتر آشنا می‌شویم.

اسفنج‌ها

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که ۳۶۲ گونه باکتری روی اسفنج‌های آشپزخانه یافت می‌شوند، که بحث درباره بهترین روش برای ضدعفونی کردن آن‌ها را داغ می‌سازد. شما می‌توانید اسفنج مرطوب را به مدت یک دقیقه در مایکروویو با درجه حرارت بالا قرار دهید یا در ماشین ظرفشویی قرار دهید تا چرخه خشک شدن را پشت سر بگذارند. هر دو روش می‌توانند بیش از ۹۹ درصد باکتری‌ها را نابود سازند.

یخچال

هر زمان که بروکلی یا گوشت قرمز را بدون پوشش محافظ مناسب در یخچال نگهداری می‌کنید، ممکن است به گسترش باکتری‌ها کمک کنید. محیط تاریک و مرطوب، به ویژه در کشو‌های یخچال، محیطی مناسب برای فعالیت باکتری‌هایی مانند سالمونلا، لیستریا، مخمر، قارچ انگلی و ئی. کولای فراهم می‌کنند. برای مقابله با گسترش میکروب ها، ماهی یک بار یخچال خود را پاکسازی کنید. برای این کار می‌توانید از آب داغ و صابون استفاده کنید و در ادامه از ترکیب یک قاشق چایخوری سفیدکننده با یک لیتر آب بهره ببرید.

سینک آشپزخانه

اگر فکر می‌کنید سینک آشپزخانه شما تمیز است، زیرا پس از آماده کردن غذا یا شستشوی ظروف آن را با آب پاک کرده اید، بهتر است در این زمینه تجدید نظر کنید. باکتری‌ها می‌توانند روی سینک آشپزخانه و محل دفع زباله جمع شوند و حتی این قسمت‌ها ممکن است بیشتر از توالت میزبان باکتری ئی. کولای باشند. روزی یک بار سینک آشپزخانه خود را با یک محلول سفیدکننده پاکسازی کرده و در نهایت با آب شستشو دهید تا از گسترش میکروب‌های خطرناک پیشگیری شود.

درب بازکن‌های قوطی

انتقال آلودگی از ماده‌ای به ماده دیگر روشی شایع برای گسترش باکتری‌ها در آشپزخانه است و درب بازکن‌های قوطی یکی از متهمان اصلی در این زمینه محسوب می‌شوند. باقیمانده رب گوجه فرنگی که زیر چرخ دنده‌های این وسیله پنهان شده می‌تواند مکانی ایده آل برای تکثیر قارچ انگلی باشد، و از آنجا به قوطی‌های دیگر و مواد غذایی موجود در آن‌ها منتقل شود. اگر نمی‌توانید درب بازکن قوطی را در ماشین ظرفشویی ضدعفونی کنید، پیش از هر بار استفاده آن را با آب داغ و صابون شستشو دهید، سپس از یک محلول سفیدکننده استفاده کرده و اجازه دهید در معرض هوا خشک شود.

دستمال‌ها و حوله‌های دستی

همانند اسفنج ها، دستمال‌ها و حوله‌های دستی موجود در آشپزخانه می‌توانند رطوبت را جذب کرده و محیطی عالی برای رشد باکتری‌ها فراهم کنند. پژوهش‌ها نشان داده اند که این محیط مناسب موجب می‌شود تا نتیجه ۷۵ درصد آزمایش دستمال‌ها برای بررسی وجود باکتری‌هایی مانند ئی. کولای مثبت باشند، از این رو، دستمال‌ها و حوله‌های دستی یکی از کثیف‌ترین اشیا موجود در آشپزخانه هستند. پس از هر بار استفاده اجازه دهید آن‌ها به خوبی خشک شوند. اگر حتی یک کثیف کاری کوچک را از کف آشپزخانه پاک کردید، دستمال را به خوبی بشویید.

قهوه ساز

آغاز روز با نوشیدن یک فنجان قهوه داغ کاری است که بسیاری از مردم جهان برای بیدار کردن بدن خود انجام می‌دهند. در شرایطی که دستگاه‌های قهوه ساز زندگی را آسان‌تر کرده اند، اما به پاکسازی منظم برای پیشگیری از گسترش میکروب نیاز دارند.

نتایج یک مطالعه نشان داد که در یک قهوه ساز ۴.۶ میلیون کلونی از باکتری‌ها و قارچ انگلی وجود دارند. تعویض آب پس از هر بار استفاده و به کار بردن سرکه برای پاکسازی داخلی سیستم می‌تواند به پیشگیری از گسترش بالقوه باکتری‌ها کمک کند.

تخته آشپزی

تخته آشپزی ممکن است بیش از یک توالت فرنگی حاوی میکروب باشد و میزان باکتری‌های مرتبط با مدفوع روی آن ۲۰۰ برابر بیشتر باشد. زمانی که در نظر بگیریم تا چه اندازه از این وسیله برای آشپزی استفاده می‌کنیم، هضم این شرایط دشوار می‌شود.

شما می‌توانید با استفاده از دو تخته آشپزی مختلف از گسترش باکتری‌ها از گوشت قرمز به سبزیجات خام پیشگیری کنید. تخته آشپزی را با استفاده از یک محلول سفیدکننده شستشو دهید و اجازه دهید در مجاورت هوا خشک شود. پیش از استفاده مجدد نیز آن را با آب شستشو دهید.

مخلوط کن

تجهیزات آشپزخانه که برای پاکسازی نیازمند جدا کردن قطعات هستند، مانند یک مخلوط کن، محیطی عالی برای رشد و تکثیر باکتری‌هایی مانند سالمونلا، ئی. کولای، مخمر و قارچ انگلی محسوب می‌شوند. مکانیزم مخلوط کن که غذا‌ها را خرد می‌کند، ممکن است به گسترش باکتری‌ها کمک کند. بر همین اساس است که به عنوان مثال، پخت کامل گوشت گاو بسیار اهمیت دارد. برای پاکسازی کامل مخلوط کن آن را تا نیمه با آب داغ پر کرده، چند قطره صابون ظرفشویی به آن اضافه کنید و دستگاه را روشن کنید.