محمد مدانلو در گفتوگو با خبرنگار جویباران با اشاره به بیمه روستاییان و عشایر اظهار کرد: طبق آمارها جمعیت روستایی کشور ۲۵ درصد که این میزان در مازندران ۴۵ درصد است نیازمند یک بسته حمایتی در ایام ازکارافتادگی هستند که بیمه روستاییان و عشایر یک بیمه عدالتجویانه است.
وی افزود: هدف اصلی و اولیه ما ایجاد چتر پوشش بیمهای برای کلیه خانوارهای روستایی است تا در هر خانوار روستایی حداقل یک نفر به عضویت صندوق درآمده باشد.
بخشدار مرکزی جویبار یکی دیگر از اهداف این بیمه را تلاش برای تحت پوشش درآوردن روستاییان با سطوح پائین درآمدی دانست و گفت: هدف این صندوق برقراری شرایط بازنشستگی برای روستائیان و کشاورزان و عشایر است تا این افراد زحمتکش و قشر مولد جامعه در دوران کهولت یا ازکارافتادگی دارای درآمد باشند و مانع از فقیر شدن یا محتاج بودن آنان شویم.
مدانلو به مزایای این بیمه برای روستاییان اشاره و عنوان کرد: یکی از تفاوتهای اساسی این بیمه با سایر بیمههای آتیه، حق بیمه بسیار پایین آن است چراکه ۱۵ درصد از درآمد بهعنوان حق بیمه در نظر گرفتهشده که از این میزان تنها ۵ درصد آن از سوی کشاورز پرداختشده و ۱۰ درصد مابقی از سوی دولت تأمین میشود.
وی بابیان اینکه ۴ نوع بیمه در دستور کار این بخشداری قرار دارد، گفت: بیمه مسئولیت مدنی دهیاری از سال گذشته در روستاها اجراشده است و در حال حاضر تمام روستاها از این مزیت بیمهای برخوردار هستند.
بخشدار مرکزی جویبار خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود کارگزاری بیمه روستاییان در بخش مرکزی جویبار تاکنون ۶۳۱ نفر از روستاییان تحت پوشش این بیمه قرار دارند.
مدانلو یکی از مشکلات مراجعه کم روستاییان به این بیمه را عدم آگاهی کشاورزان دانست و افزود: اطلاعرسانی کم و عدم آگاهی روستاییان از این بیمه باعث استقبال ضعیف کشاورزان شده است که امیدواریم دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها در این مورد تلاش مضاعفی داشته باشند.
وی تأکید کرد: بیمه روستاییان گامی در مسیر تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد انگیزه برای تولیدکنندگان واقعی غذای مردم است تا با شوق بیشتری به تلاش ارزشمند خود ادامه دهند و نگران آینده نباشند.
گفتنی است جمعیت روستایی شهرستان جویبار ۴۳ هزار نفر است که از این تعداد ۲۱ هزار ۸۹۵ نفر در بخش مرکزی این شهرستان حضور دارند.