به گزارش خبرنگار جویباران، عزیزالله شهیدی فر در جشن اولین برداشت توتفرنگی استان مازندران در جویبار گفت: در استان مازندران بیش از یک هزار و ۵۰۰هکتار زیر کشت توتفرنگی قرار دارد که حدود ۱۵ هزار تن این محصول تولید میشود.
وی افزود: ۳۰ درصد تولید توتفرنگی کشور در مازندران تولید میشود که جویبار یکی از قطبهای تولید این محصول در استان بهحساب میآید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران گفت: جویبار یکی از فعالترین شهرستانهای بخش کشاورزی در کشور است که کشاورزان این منطقه با تلاش و همت فراوان زمینی را رها نمیکنند و در آن در فصول مختلف کشت میکنند.
شهیدی فر تصریح کرد: برای تشویق کشاورزان و باغداران به آبیاری قطرهای ۸۵ درصد تسهیلات بهصورت بلاعوض است.
وی به کشت برنج بهعنوان محصول استراتژیک استان مازندران اشاره و عنوان کرد: به همت کشاورزان استان حدود ۹۰ درصد زمینها شخم و شیار و بیش از ۸۰ درصد نیز خزانه گیری انجامشده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: حدود ۴۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان مازندران با خطر جدی کمآبی مواجه هستند که با بارشهای اخیر مشکلات کمی کمتر شد.
شهیدی فر بیان کرد: به دلیل آبگیری نشدن سد شهید رجایی بخشهایی از شهرستان جویبار، میاندورود و ساری با مشکلات بیشتر کمآبی مواجه هستند.
وی بابیان اینکه تغییر الگوی کشت را دستور کار قراردادیم اظهار کرد: به دلیل مشکلات به وجود آمده در آب کشاورزی، شهرستان میاندورود ۵۰۰هکتار از زمینهای شالیزاری خود را به زیر کشت سویا، آفتابگردان، پنبه و کنجد خواهد برد.
محمدحسین فقیه بخشدار گیلخواران در این مراسم گفت: تنها راه کار توسعه ایران اسلامی اقتصاد دانش بنیان است که اقتصاد کشاورزی جزیی از آن محسوب می شود.
وی افزود: در استان مازندران اکثریت مردم در حوزه کشاورزی فعالیت می کنند و اگر اقتصاد کشاورزی ما دانش بنیان نباشد و نسبت به تهدیداتی که امروزه دراین حوزه وجود دارد ایزوله نشود قطعاً در سال های آینده دچار مشکل می شود.