به گزارش جویباران، بى تردید بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامى ایران صدور اندیشه هاى آن به جهان و به ویژه منطقه بود. جایى که به عنوان مرکز بیدارى اسلامى در خاورمیانه، از همان ابتداى دوران انقلاب و در اندیشه هاى سیاسى حضرت امام خمینى(ره) دیده مى شود.
استکبارستیزى و سیاست نه شرقى و نه غربى و همچنین دفاع از ملتها و جنبش هاى رهایى بخش از صهیونیسم و نظام استکبارى بین المللى، جاذبه هایى داشت که براى آمریکا و غرب خوشایند نبود و این حرکت سبب شد تا آمریکا هزینه هاى گزافى را براى مهار انقلاب اسلامى و حتى نابودى آن بپردازد.
تکیه بر دیوانه اى چون صدام حسین و رژیم بعث عراق که شعله جنگ تحمیلى را بر ایران افروخت و اعتماد به اعراب حاشیه جنوبى خلیج فارس که بعدها سازمان تروریستى القاعده از دل آنها بیرون آمد، هزینههایى بود که آمریکا و غرب برخود تحمیل کرد تا انقلاب ایران را از صحنه منطقه محو کند.
آنها هرگز نتوانستند به این مهم دست پیدا کنند و حتى موجودیت رژیم صهیونیستى که غرب و آمریکا خود را ملزم به حمایت از آن مى دانند، در طول بیش از چهاردهه به خطر افتاده است و این رژیم اکنون نه تنها افول کرده بلکه آنها فقط براى بقاء خود تلاش مى کنند تا نابود نشوند.
سعید تجری کارشناس مسائل سیاسی در این باره بیان اینکه پس از جنگ جهانى دوم بسیارى از کشورهاى قدرتمند جهان در اثر جنگ ویران شده بودند گفت: آمریکا بهدلیل دورى از صحنه جنگ از این ویرانىها مصون ماند و ساختارهاى سیاسى و اقتصادى باثباتترى یافت و بهدلیل شرایط ویژه جغرافیایى و محیطى و منابع انسانى آن که از یک جمعیت مهاجر تشکیل شده بود، توانست موقعیتهاى ویژهاى را کسب کند.
وی بااشاره به اینکه آمریکا به سه دلیل عمده توانست گوى پیشرفت را از رقباى خود برباید و به یکى از قدرتهاى جهانى تبدیل شود اظهار کرد: اولین عامل این بود که براى حدود سى سال پس از جنگ جهانى دوم، هیچ رقیب جدى اقتصادى نداشت و در این مدت توانست به رشد چشمگیرى برسد، عامل دوم، استفاده طولانىمدت از منبع کار مجانى «بردهها» بود بهطوری که صدها هزار نفر را از آفریقا آوردند و از کار آنها استفاده کردند؛ بدون آنکه هزینهى چندانى در قبال کار آنها بپردازند همچنین آمریکایىها توانستند بسیارى از کارخانههاى بزرگ و صنعتى و ویژهى دنیا را در کشورشان تأسیس کنند و به یک کشور صنعتى تبدیل شوند.
کارشناس مسائل سیاسی افزود: عامل سوم هم استفاده از انرژى ارزان قیمت بود که این سه عامل به توسعه اقتصادى این کشور کمک بسیارى کرد و این توسعه منجر به نگاه خاص مردم دنیا به آمریکا شد.
تجری پیروزی انقلاب اسلامی را مقدمه افول آمریکا دانست و خاطرنشان کرد:همزمان با وقوع انقلاب اسلامى ایران، هیمنه آمریکا در دنیا شکست که یکى از دلایل تخریب وجهه آمریکا، تسخیر سفارتخانه این کشور در تهران بود.
وی تصریح کرد: آمریکایىها در آن سالها – اواخر دهه ۷۰ میلادى – در اوج قدرت بودند؛ بر خلاف دههى ۵۰ میلادى که بسیارى نمىدانستند که آیا نهایتاً شوروى پیروز جنگ سرد است یا آمریکا، انقلاب اسلامى و تسخیر لانه جاسوسى که اتفاق افتاد، نتیجهاش این شد که جایگاه آمریکا در اذهان مردم دنیا فروکش کرد.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: با وقوع انقلاب اسلامى، قیمت نفت افزایش یافت صادرات نفت ایران که آن زمان حدود ۶ میلیون بشکه در روز بود، قطع شد و این شوک سنگینى به اقتصاد جهانى وارد آورد به همین خاطر کارتر – رئیسجمهور وقت آمریکا- که تا پیروزى انقلاب اسلامى جایگاه خوبى داشت، دچار چالش شد و کارتر بحث صرفهجویى در مصرف نفت را مطرح کرد حتى زمانى که مىخواست با مردمش صحبت کند، در داخل کاخ سفید پلیور مىپوشید و به مردم مىگفت که من اینجا درجهى گرماى اتاقم را پایین آوردهام و لباس گرم میپوشم.
تجری بیان کرد: در حقیقت بسیارى از بزرگراهها در آمریکا با پول مردم کشورهایى مثل ایران ساخته شده است، زیرا آمریکایىها قیمت نفت را پایین نگه مىداشتند، ولى قیمت فروش فرآوردهها به مردم خودشان را نزدیک به قیمت واقعى قرار مىدادند همچنین بسیارى از کارخانهها و صنایع آمریکا بهمرور در حال خروج از این کشور هستند و بسیارى از این شرکتها که چندملیتى هستند، بهدنبال سود بیشتر، هزینه کمتر و بهرهورى بیشتر هستند.
وی در پایان با بیان اینکه آنچه که افول و سقوط بیشتر آمریکایىها را سبب شده است، شکست سیاستهاى آمریکا در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) وبراى مهار حرکت انقلاب اسلامى است که علاوه بر تحمیل هزینهاى هزاران میلیارد دلارى موقعیت وتوان ونفوذ آمریکا را نیز بهشدت تحت تأثیر قرار داد گفت: در همین رابطه برژینسکى مشاور امنیتى اسبق کاخ سفید که یکى از بزرگترین کارشناسان سیاست خارجى آمریکا است صریحاً اعلان کرد دوران ابر قدرتى آمریکا به پایان رسیده و اگر کاخ سفید خود را با این واقعیت تطبیق ندهد، فروپاشى، مانند آنچه در شوروى اتفاق افتاد، در انتظارش خواهد بود او همچنین در سخنرانى دیگرى گفت «احساس من در باره آمریکا این است که این کشور، در حال افول نیست، بلکه در حال فروپاشى است و توانائى خود را براى مقابله با چالشهاى داخل و خارج از دست داده است.» او در نشست شوراى آتلانتیک هم با صراحت گفت آمریکا از بالاى قله به ته دره کشیده شده است.
انقلاب اسلامى ایران زمانى به پیروزى رسید که مسلمانان سراسر جهان، امید خود را به ایجاد یک جامعه واقعى اسلامى از دست داده بودند و این انقلاب و دستاوردهاى آن به رفتارهاى ذلت بار جهان اسلام در قبال غرب پایان داد.